Saturday, March 1, 2008

Qofte me Ricotta

Qofte me Ricotta eshte nje recete shume e thjeshte dhe shume e shpejte; pergatitja dhe gatimi nuk marrin me shume se 15 min. Per 2-3 veta duhen:


250 g Ricotta
2 Luge gjelle (LG) parmesan i grire
1.5 LG miell
1 veze
kripe
piper
1 thelb hudhre
vaj ulliri



Te gjitha ingredientet e siperpermendur perziehen mire bashke.



Me nje luge gjelle hidhen ne nje tigan, ku paraprakisht eshte nxehur vaji i ullirit. Lihet hapesire midis tyre, dhe me luge shtypen siper qe te behen petashuqe. Kjo mundeson skuqjen me te shpejte por edhe lehteson kthimin pa prishur formen e petullave.



Ne fund, sperkaten me pamesan te grire, ose te prera ne feta te holla; shoqerohen me sallaten e stines dhe nje gote vere te kuqe (psh, Gigondas 1997). Kjo recete mund te perdoret ne vend te aperitivit ose si menu kryesore ne nje darke te lehte. Ju befte mire!


PS: Receta origjinale vjen nga Jamie Oliver. Gjyshja e modifikoi receten duke ulur sasine e riccotes dhe shtuar hudhren. Per gjyshen, hudhra ja prish monotonine ricottes dhe i jep pak karakter. Ndoshta, nje alternative gatimi ne vere do te ishte , pa hudher por me basilicum.