Sunday, November 18, 2007

Sallate me speca

Kjo eshte nje nga sallatat e mia te preferuara. Eshte simboli i veres. Eshte e shijshme per gojen dhe per syrin. Dhe shume e theshte per t'u gatuar.

Sasia e specave varet nga numri i personave dhe qellimi. Ne se eshte sallate shoqeruese duhen me pak speca sesa kur sallata perdoret per te shuar urine e vetme. Specat pastrohen nga farat, ndahen pergjysem dhe shtrohen mbi leter furre mbi nje zgare furre. Futen ne furre te paranxehur ne 220°C dhe lihen deri sa cipa te marri nje ngjyre kafe te erret deri ne te zeze.



Ju hiqet lekura.

Priten ne rripa apo copa te vogla dhe shtohet vaj ulliri, kripe, piper i zi, aceto balsamico. Perzihen mire dhe lihet ne qetesi per nja nje ore, ne menyre qe te marinohet mire.



Ju befte mire!

2 comments:

e paditur said...

Kjo sallatë është dhe një nga të preferuarat e mia. Ne në shtëpi pjekim dhe patëllxhana, përveç specave dhe i përziejmë. Sigurisht, sipas dëshirës mund të shtypësh sipër dhe hudra.

Eni said...

Kjo sallata eshte vertete shume e shijshme. Vetem se problemi im si te heqesh shijen e hudhres me pas?
Pasi hudhra e lezeton shume, po vetem se ndihet madje edhe pas 24 oreve.