Fergese
Per fergese ju duhen:
qepe te fresketa
domate ose salce domateje
speca
veze
djath i bardhe
vaj ulliri
kripe
piper i ziTe gjithe ingredientet pastrohen mire dhe priten imet.
Ne vajin e nxehte skuqen qepet dhe pastaj shtohen specat.
Kaurdisen mire deri sa specat te marrin nje kore te arte.
Shtohen domatet apo salca e domateve. Kaurdiset mire me specat. Pas disa minutash shtohet djathi i prere ne copa te vogla. Kur ingredientet te jene lidhur mire me njeri-tjetrin shtohen vezet e rrahura dhe perzihen mire .
Ju befte mire!
17 comments:
ohhhhhh ,ahhhhhhhhhh..me vjen te uleras kur lexoj te tilla...ku ti gjej une i mjeri gjellera te tilla...ahhhhh
mmm shumebukur pershkruar dhe fotografuar.zili zili..
Eni,
flm (keshtu them edhe une tek faqja jote:). MErita e fotografive per 3 postimet e fundit nuk eshte e imja, por e Mr. T. Ai eshte mjeshtri, une jam amatore qe perpiqet :)
shume bukur !
oooo, fërgesaaaaa...e kisha harruar fare. Mkanë ik çunat nga shpia dhe prandaj nuk ka më fërgesë nëpër shpi.
prit, ti me qepë të njoma e bën?
sigurisht K. :)
yumm yumm....
selfi e ke harruar fare kete faqen. e kam kontrolluar 3 here per ndonje gje te re, po ti hic - perfundova bera fergese sot :) (nuk e kisha provuar me veze dhe ne fakt me mire do te kishte qene pa veze, po une e provova se e sugjeroje ti. jo po qe ta dish.)
trop,
eshte gjithmone e veshtire kjo periudhe dhe gjyshja nuk eshte me e re :DDD
Por, do behem mbare dhe do ta plotesoj deshiren. Materialin e kam, vetem kohen jo.
fjale te mijat nuk kam keshtu qe po perdor ato te gjyshes: ty beft dita njemije. ha. jo per gje, po nuk e ke idene sa shume kam qe kerkoj per nje recete per fergese.
gjyshe u beme per mall:) mezi po pres receten e re:)
eh dear,
shume e zene per momentin. edhe pak durim. gruss
mjam sot e bera kete fergesen..shyqyr qe me kishte mbetur ca djath qe nga shqiperia..doli e pa pare,,faleminderit per receten
mm sa e mire duket! faleminderit per receten. une s'e kam gatuar ndonjeher (jam e vogel ne moshe) por do e provoj neser =)
o gjyshe na bone 300 kile
ìcomplimenti per pershkrimin e procedures sidomos per fotot qe ti shpjegojne hapat pa sanje lloj gabimi sapo e bera kete recetehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhbuonissimo
o
pershendetje,
ju lutem a mund te me ndihmoni duke shtuar edhe sasine e materialeve (qepe te fresketa
domate ose salce domateje
speca
veze
djath i bardhe etj) per te bere nje fergese per 4 persona
ju faleminderit per mirekuptimin :)
Post a Comment