Sunday, November 18, 2007

Melci te shuara me vere


Kjo lloj recete eshte shume e shpejte. Si e tille, e pershtatshme per ata qe nuk kane kohe, por duan te hane mire; por edhe per ata qe i ka marre uria e duan ta shuajne shpejt e shpejt.

Ju duhen:

melci vici (300g per dy persona)
qepe
gjalpe
vere e bardhe
majdanoz
kripe
piper i zi


Ne nje tigan, shkrini gjalpin dhe hidhni qepet e grira imet. Skuqini qepet derisa te marrin nje ngjyre te bukur te arte. Shtoni melcite dhe skuqini shpejt. Hidhni veren e bardhe (2dl) dhe perziejini mire. Kur vera te jete avulluar, shtoni kripen dhe piperin e zi Perziejini mire, lereni dhe nja 10 sekonda ne zjarr dhe hiqeni nga zjarri. Shtoni majdanozin siper dhe shperndajeni neper pjata. Sekreti i keaj recete eshte qe melcite nuk duhen lene gjate ne zjarr sepse forcohen e mezi kafshohen. Ju befte mire!

8 comments:

eni said...

nuk para i kam qejf melçite por mesa duken ketu , sikur po ma prish mendjen;)

Anonymous said...

me cfare mund ta zevendesoj veren ne kete recete?

Selfmaderadio said...

shampanje :D

po pate uthull te mire te bardhe, mund t'i hedhesh pak. Por, perndryshe mund ta lesh edhe pa gje.

Anonymous said...

A mund te fergohet lehte melcia, apo eshte e domozdoshme te skuqen mire si per shembull mishin e pules?


dhe, sapo gatova karkaleca deti me pershkrimin tend. Krem-qumeshti si quhet ne anglisht? Une perdora nje fare double-cream!?

Faleminderit Gjyshe.

Anonymous said...

Lake,

melcia duhet skur shume shkurt, po ta skuqesh si pula behet shume e forte e mezi kafshohet.

Krem-qumesht perkthehet ne anglisht skim cream.

Ndoshta ai double kremi qe ke marre ti nuk eshte keq, vetem holloje 1:1 me qumesht. Gjithe te mirat, gjyshja

Anonymous said...

do te doja te dija receten e "treleces"nqs ka mundesi.

Anonymous said...

cfare eshte raclette??

Anonymous said...

po melcite ne tave dheu me gjize si behen .keni ndonje recete