Karkaleca deti ne krem qumeshti
Per dy veta:
250 g karkaleca deti te pastruar
2,5 dl krem qumeshti (panna, sanne)
2 dl vere e bardhe (gatimi)
dy thelbinj hudhre te shtypur
1 luge gjalpe gatimi
kripe
majdanoz
Per dy veta:
250 g karkaleca deti te pastruar
2,5 dl krem qumeshti (panna, sanne)
2 dl vere e bardhe (gatimi)
dy thelbinj hudhre te shtypur
1 luge gjalpe gatimi
kripe
majdanoz
unter 1:09 PM
Labels: karkaleca deti, krem qumeshti
10 comments:
Rrofsh o gjyshe :)
ç'a rrofsh se:)
ca eshte kjo masa dl?
metode Shqiptare eshte kjo? se e bejne edhe taljont
Shqipo,
dl eshte deciliter. 1L (iter)=10dl. I paaskerke harruar fare masat qe kemi mesuar ne shkolle.
Sa per gjyshen. Une, ashtu sic e shkruan edhe Tena, dua te sjell ketu kuzhinen shqiptare, sic e gatuan mamaja ime, gjyshja ime dhe sic e kam modifikuar edhe vete. Te gjitha recetat qe do vijne ketu jane ato qe une i kam provuar vete (dhe i fotografoj gjate berjes). Por une jam nje gjyshe moderne dhe, si rrjedhim do ta hap pak spektrin e menyve nga perendimi dhe nga lindja. Karkalecat ne krem qumeshti jane nje improvizim i imi. Kam ngrene dicka te ngjashmene nje restorant francez ne Sosua, Republika domenikane. Aq me pelqeu sa fillova te gjeja me gjuhe ingredientet me te cilet ishte bere. Kur u ktheva ne shtepi fillova te provoja ingredientet qe kisha gjetur dhe keshtu lindi kjo recete qe paraqita ketu. Ne nje fare menyre eshte nje recete franceze-shqiptare-karabike. OSe, shqiptare-franceze-Karabike ose si ta deshironi ju kombinimin.
O gjyshe u bon tre dit.... me nji pjat karkaleca :)
e.T,
jam me pushime dhe kam harruar lidhesin e aparatit fotografik me komputerin ne shtepi. Kur te kthehem behu gati se do te te shendosh :) Ki besim tek gjyshet, jane te vetmet qe nuk genjejne :)
oooo i joti qeka ky blogu selfmaderadio? bukur! :)
lene lene se u turperova fare e? i kam harru masat evropjane kaq shpejt? :(((
Mir o gjyshe mire :)
PS:duhet me u k'noq me topthat e Enit sot :)
Une gatuaj dicka te ngjashme me karkalecat e detit por me qumesht arre kokosi dhe ka nje arome teper te kendshme.
Post a Comment