Supe dimri
nje qepe
nje presh
nje karrote
gjysem lakre mesatare (cfaredolloj lakre)
cerek rrenje selinoje
1 luge gjalpe gatimi (ose vaj ulliri)
1 Bujon lengu mishi i tretur ne 1L uje te nxehte
piper i zi
Keshilla praktike:
1. Zakonisht bujoni ka kripe mjaftueshem dhe nuk eshte e nevojshme qe supes t'i hidhet kripe. Megjithate sipas deshires mund t'i shtohet supes edhe pak kripe.
2. Per ata qe ju pelqen qe supa te mos jete shume e ujeshme, keshillohet perdorimi edhe i patates. Lereni te zieje shume, ne menyre qe te tretet dhe te lidhi supen ne nje mase paksa viskoze.
3. Ne vend te bujonit te mishit mund te perdoret edhe i bimeve.
4. Supa mund te pergatitet edhe me mish. Ne kete rast, perdorimi i bujoneve nuk eshte i nevojshem. Por, mos harroni te perdorni kripen.
1 comment:
rrofsh se vdes per supa...
Post a Comment