Supe dimri
nje qepe
nje presh
nje karrote
gjysem lakre mesatare (cfaredolloj lakre)
cerek rrenje selinoje
1 luge gjalpe gatimi (ose vaj ulliri)
1 Bujon lengu mishi i tretur ne 1L uje te nxehte
piper i zi
Zarzavatet pastrohen, lahen dhe priten ne copa te vogla. Ne nje tenxhere te thelle kaurdiset ne gjalpin e tretur qepa, pastaj preshi, karotat, selinoja dhe ne fund lakra. Shuhen ne ujin ku eshte tretur paraprakisht bujoni dhe lihen ne zjarr derisa zarzavatet te zbutet. Pasi zarzavatet te jene bere gati per t'u ngrene, supa shperndahet neper pjata, i shtohet piperi dhe, sipas deshires, edhe majdanoz i fresket.
Keshilla praktike:
1. Zakonisht bujoni ka kripe mjaftueshem dhe nuk eshte e nevojshme qe supes t'i hidhet kripe. Megjithate sipas deshires mund t'i shtohet supes edhe pak kripe.
2. Per ata qe ju pelqen qe supa te mos jete shume e ujeshme, keshillohet perdorimi edhe i patates. Lereni te zieje shume, ne menyre qe te tretet dhe te lidhi supen ne nje mase paksa viskoze.
3. Ne vend te bujonit te mishit mund te perdoret edhe i bimeve.
4. Supa mund te pergatitet edhe me mish. Ne kete rast, perdorimi i bujoneve nuk eshte i nevojshem. Por, mos harroni te perdorni kripen.
1 comment:
rrofsh se vdes per supa...
Post a Comment