Risotto (rizoto)
Per 4 veta:
2 gota uji risotto
vere te bardhe
1 qepe
djathe parmigiano (parmesan)
vaj ulliri
bujon (rreth 2l)
Ne nje pjate grini parmesanin, diku rreth dy grushta plot, dhe ja shtoni risottos ne fund fare, kur te jete bere gati per te ngrene.
Ju befte mire!
Ju befte mire!
Keshilla praktike:
1. Risotto eshte nje lloj orizi special qe, ne ndryshim nga orizi yne ne shqiperi, mban uje dhe, si rrjedhim, nuk thahet.
2. Risottoja shijon me mire ne se nuk lihet te thahet shume. Hidheni djathin para se uji te avulloje plotesisht.
3. Risottoja kombinohet shume mire me fasulet.
1. Risotto eshte nje lloj orizi special qe, ne ndryshim nga orizi yne ne shqiperi, mban uje dhe, si rrjedhim, nuk thahet.
2. Risottoja shijon me mire ne se nuk lihet te thahet shume. Hidheni djathin para se uji te avulloje plotesisht.
3. Risottoja kombinohet shume mire me fasulet.
4 comments:
Une bej nje risoto, ala shqiptarçe, nje çik ndryshe.
Pjesa e pare merre tek masat e fasuleve (nje qepe dhe nje kuti me domate), dhe hedh nje gote te madhe oriz (kokerr rrumbullaket). E le te piqet nje çik orizi me salcen dhe pastaj hedh dyfishin e volumit te orizit, me uje dhe e le te zjeje me zjarr te avashet. Kur serviret, mund t'i hedhesh djath.
Nuk e di nese mund te quhet recete tjeter. Po deshe provoje. Ne mos gaboj ne e quanim pilaf me domate.
Tena,
e kam lene per nje recete tjeter :))
tamam per mua qenka..
kujdes qepa duhet te zverdhet jo te digjet,ne fund hidhet gjalpi i patretur feta feta si dhe parmiggiano igrire.
Post a Comment